Logo IJsselwonen

Werkwijze

Bent u op zoek naar ruimte om te wonen of werken? IJssel Wonen heeft een gevarieerd aanbod woonruimte, bedrijfsruimte, ateliers en garageboxen in Deventer en omstreken in beheer. Wij verhuren deze ruimtes voor de eigenaar van de betreffende ruimte. Dat kan de gemeente zijn, een projectontwikkelaar, een woningcorporatie, of een particulier. Wij verhuren en/of beheren de ruimte voor hen op basis van huurcontracten voor onbepaalde tijd, voor bepaalde tijd en soms zelfs op basis van de leegstandwet.

Doordat wij voor verschillende opdrachtgevers werken, is het aanbod aan woon- en werkruimte zeer gevarieerd. Appartementen in de binnenstad, eengezinswoningen net buiten het centrum, studio’s, boerderijtjes in het buitengebied en kantoorruimte van klein tot groot. 

Bent u geïnteresseerd in het actuele aanbod op deze site? Of wilt u dat wij voor u op zoek gaan naar een ruimte die aan uw wensen voldoet? Neem gerust contact met ons op, of kom bij ons langs op kantoor.

Op zoek naar woonruimte?

IJssel Wonen is een particuliere onderneming, met een eigen inschrijving en een eigen toewijzingssysteem. Om in aanmerking te komen voor woonruimte via IJssel Wonen hoeft u niet ingeschreven te staan bij Woonkeus Stedendriehoek of bij de Gemeente. 

Inschrijven
Bent u geïnteresseerd om via IJssel Wonen woonruimte te huren, dan dient u het inschrijfformulier onderaan deze pagina waarheidsgetrouw en zo volledig mogelijk in te vullen. De inschrijving kost eenmalig 35 euro, te voldoen via NL59RABO0377784311 t.n.v. IJssel Wonen o.v.v. “inschrijfkosten [naam]”. Alleen als u zowel het ingevulde inschrijfformulier heeft aangeleverd als de inschrijfkosten heeft overgemaakt, kunnen wij u selecteren voor een huurwoning. Als u bent geselecteerd voor een bezichtiging nodigen wij u uit voor een persoonlijke online kennismaking via Teams.

Staat u ingeschreven, dan wordt u per e-mail op de hoogte gehouden van vrijkomende woningen binnen ons beheerportefeuille. Is er een woning waarin u geïnteresseerd bent, dan kunt u een bezichtiging aanvragen. Bij het tot stand komen van een huurovereenkomst worden er bij u als huurder géén bemiddelings-, administratie- of contractkosten in rekening gebracht.


Selectie en toewijzing

Wij kijken bij het selecteren van een huurder naar de huishoudenssamenstelling, inkomen, huisdieren, etc. Een grote eengezinswoning verhuren wij bijvoorbeeld liever aan een gezin dan aan een alleenstaande. Zijn er meerdere kandidaten met gelijke geschiktheid, dan selecteren we degene met de langste inschrijfduur.

Op zoek naar kantoorruimte?

IJssel Wonen heeft regelmatig werkruimte beschikbaar op verschillende locaties in Deventer. Zowel kantoorpanden met een eigen entree als ruimtes in bedrijfsverzamelgebouwen. 

Bent u op zoek naar een werkruimte? Neem contact met ons op via info@ijsselwonen.nl, geef uw wensen door en wij kijken of er direct of op korte termijn een ruimte beschikbaar is. In dat geval kunt u meteen een afspraak maken voor een bezichtiging. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Leidt het tot een huurovereenkomst, dan kan er in sommige gevallen een bemiddelingsvergoeding gevraagd worden, afhankelijk van of wij het pand zelf in beheer hebben of niet. Dit vertellen wij u altijd van te voren zodat u weet waar u aan toe bent.

Op zoek naar parkeerruimte of opslagruimte?

IJssel Wonen heeft garageboxen net buiten het centrum in beheer en verhuurt incidenteel ruimtes als opslagruimte. Heeft u hiervoor belangstelling , neem gerust contact op.

1. Inschrijfformulier IJssel Wonen

2. Gegevens partner (optioneel)

3. Samenstelling huishouden

4. Financiele verplichtingen

5. Inkomen

6. Algemeen